nieuws

Haaglanden wil werk voor laaggeschoolden

bouwbreed

den haag – Het stadsgewest Haaglanden wil het huidige aantal van 32.000 laaggeschoolde werklozen in de regio omlaag brengen. Hiervoor is in samenwerking met de Kamer van Koophandel, MKB Haaglanden, en de Arbeidsvoorziening Haaglanden een omvangrijk plan van aanpak opgesteld.

De acties in dit plan richten zich onder meer op de promotie en acquisitie van bedrijvigheid aan de vraagzijde en scholing en het aan het werk helpen van werklozen. Speerpunten zijn onder andere het starten van een eigen bedrijf door laaggekwalificeerde aspirant ondernemers, interne doorstroming bij bedrijven van personeel naar hogere functies om zodoende ruimte te creeren voor werklozen, imagoverbetering van bepaalde beroepen en leerwerkprojecten voor laaggeschoolden.

Een ambtelijke projectgroep moet de regie over de uitvoering van het Plan van Aanpak gaan voeren. Vooralsnog heeft het plan van aanpak een looptijd van twee jaar waarna zal worden besloten of er met het project wordt doorgegaan.

Reageer op dit artikel