nieuws

Elektronische handel in de bouw

bouwbreed

Hoewel de bouwwereld vele toeleveranciers kent, zijn er nog maar weinig die elektronisch zakendoen met afnemers. Het aantal groeit wel, maar langzaam.

Deskundigen verwachten dat door het Internet de elektronische handel in de bouw op afzienbare termijn fors zal toenemen. Werd wereldwijd in 1996 en 1997 nog respectievelijk 2,6 en 9 miljard dollar aan elektronische omzet geboekt, de prognose voor 2000 is ruim 200 miljard, zij het voor alle sectoren.

Het Maastrichtse Sphinx (keramisch sanitair) en RBB (betonnen dakpannen) uit Montfoort bewegen zich al langer op het elektronische zakenpad. Als fabrikant staan zij aan het begin van de keten die via de groothandel en de aannemer naar de opdrachtgever loopt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels