nieuws

‘Desinteresse voor scherpgeprijsde huizen’

bouwbreed

assen – Aanneembedrijf Ter Stege bouwt op de Vinex-locatie Kloosterveen bij Assen ruim dertig koopwoningen die niet meer dan 169.500 gulden kosten.

Ter Stege bouwde in Assen al eerder twee series goedkope koopwoningen. Volgens directeur Osinga was de eerste serie van 35 huizen in een halve dag verkocht, de tweede serie van 29 stuks kostte drie dagen. Hij begrijpt dan ook niet goed waarom andere gemeenten in Drenthe niet toehappen. “Gewoon politieke desinteresse, denk ik. Ze zijn bang voor leegstand van huurwoningen. Ze hebben liever huizen van drieeneenhalf tot vier ton.”

De woningen zijn bestemd voor starters op de woonmarkt met een belastbaar inkomen tot 50.000 gulden. Begane grond en bovenverdieping meten elk ruim veertig vierkante meter. Volgens Osinga is niet getornd aan de kwaliteit van de woningen. De bouwer levert wat in op zijn marge en de gemeente op de grondprijs. De kosten zijn verder gedrukt door “alle niet-functionele vierkante meters eruit te gooien, maar niet door kwalitatief mindere materialen te gebruiken.”

De huizen voldoen aan de normen voor duurzaam bouwen en veilig wonen.

Reageer op dit artikel