nieuws

Centrum Groningen dit jaar aangepakt

bouwbreed

groningen – De gemeente Groningen heeft een begin gemaakt met het systematisch inventariseren van vieze en onveilige locaties in de binnenstad. Als de lijst met naargeestige gangen, donkere steegjes, stinkende passages en duistere straatjes compleet is, volgt een uitgebreid pakket maatregelen. De gemeente wil nog dit jaar met de aanpak van de eerste locaties beginnen.

De ‘vieze plekjes’-actie is onderdeel van het wijkveiligheidsplan voor de binnenstad en moet ertoe leiden dat het gevoel van veiligheid wordt vergroot. Uit een onderzoek van de Groningen City Club, de vereniging van binnenstadondernemers, is gebleken dat het daarmee, ondanks allerlei maatregelen, nog steeds niet zo best is gesteld is.

De gemeente heeft voldoende geld beschikbaar voor de opknapbeurt. Groningen wil met het geld niet alleen de bestrating aanpakken, betere verlichting aanbrengen en de locaties grondig reinigen. Ook wil de gemeente de economische bedrijvigheid in de kleine straatjes bevorderen, zodat de levendigheid wordt gestimuleerd. Locaties die zeker in de inventarisatie worden meegenomen, zijn de steegjes van de Poelestraat naar de Naberwinkelhof. Deze bieden al langere tijd een troosteloze aanblik. Verder staan de Peperstraat, de Papengang, de zijsteegjes van de Gelkingestraat, de Schoolstraat, de Burengang en de zijstraatjes van de Zwanestraat op de nominatie voor een grondige opknapbeurt. Per geval zal worden bekenen wat de meest passende en effectieve maatregelen zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels