nieuws

Bouw onderkomen SCI na twee maanden hervat

bouwbreed

heerenveen – De bouw van het onderkomen van computerassembleur SCI in Heerenveen wordt eind mei hervat. De bouw lag sinds begin maart helemaal stil.

Door het stilzwijgen van SCI deden allerlei geruchten de ronde over de reden van stagnatie. Zo zou de bouw worden opgehouden wegens een dreigend conflict tussen de vakbonden en de directie van SCI. De uiteindelijke oorzaak blijkt de natte ondergrond te zijn.

Volgens projectleider IJbele Bouma van Ingenieursbureau Oranjewoud kan pas deze week weer worden begonnen met het grondwerk. Oranjewoud is daarvoor verantwoordelijk.

Het ingenieursbureau neemt ook de aanleg van de infrastructuur voor rekening. Voor eind mei moet die klaar zijn. Daarna begint de eigenlijk bouw van het complex. De hoofdaannemer wordt vandaag door SCI bekend gemaakt. SCI zet pc’s in elkaar voor Hewlett Packard. In het onderkomen in Heerenveen komen zo’n duizend mensen te werken. Momenteel huist SCI in een tijdelijk onderkomen in Leek. Eind dit jaar moet de vestiging in Heerenveen klaar zijn. Met de bouw is een bedrag van 63 miljoen gulden gemoeid.

De vestiging van SCI in Heerenveen heeft al het nodige stof doen opwaaien. Er loopt momenteel een discussie bij de Europese Commissie of de gemeente Heerenveen wel helemaal zuiver is omgegaan met het verstrekken van subsidies bij het binnenhalen van SCI.

Ook was er inderdaad sprake van een conflict met de bonden over de cao. SCI zou een eigen bedrijfs-cao willen. Nu valt het bedrijf onder de metaal-cao, die volgens SCI te duur is. Volgens deskundigen staat de stagnatie van de bouw los van de cao-discussie.

Reageer op dit artikel