nieuws

Atag snijdt dieper in Duitse vestigingen

bouwbreed

ulft – Atag, producent van centrale verwarming en keukenapparatuur, reorganiseert versneld zijn Duitse vestigingen, nu de afzet van de Atag-producten in Duitsland sterk daalt.

In Nederland kampt de fabrikant ook nog eens met een tegenvallende verkoop van verwarmingsapparatuur door de zachte winter.

Atag verwacht niet de winst uit 1998 te kunnen evenaren, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Volgens de oorspronkelijke plannen rekende Atag op een verbetering van het resultaat ten opzichte van 1998. In dat jaar behaalde Atag een nettowinst voor bijzondere lasten van 12,7 miljoen gulden.

Atag zet 35 procent van zijn omzet af in Duitsland. In dat land draait de economie niet al te best. Het consumentenvertrouwen daalde onlangs weer. De onzekerheid zorgt ervoor dat de Duitsers hun geld vasthouden. Atag was al bezig met een sanering van de Duitse tak, maar snijdt nu dieper in het personeelsbestand. Directeur R. Vermeulen sprak over “enkele honderden banen die verloren gaan”. Bij Atag Duitsland werken nu ongeveer 670 mensen.

Atag maakte in maart al bekend verschillende Nederlandse productievestigingen te willen sluiten. Na het afsluiten van deze operatie blijft alleen de vestiging in Lichtenvoorde over. De fabriek in Ulft is deels verkocht of overgeheveld naar Lichtenvoorde. De productie-eenheid in Gaanderen sloot de deuren. Het personeel werkt nu in Lichtenvoorde.

Reageer op dit artikel