nieuws

Ander nieuws (IV)

bouwbreed Premium

Doel van de Woningwet van 1901 was niet betere huisvesting, maar betere hygiene. Huisvesting was slechts een middel. Inmiddels zijn we zo gezond, dat we ons een hele hoop viezigheid kunnen permitteren.

Of juist niet? Dat vraagt zich onze correspondent voor vuilniszaken af. Hij bericht dat de GG en GD in Amsterdam zich heeft gebogen over de gevolgen van de staking van huisvuilophalers. De steeds groter wordende berg levert geen gevaar op voor de volksgezondheid, aldus de GG en GD. Hoogstens “stankoverlast, maden, vliegen en hier en daar een rat”. Moet kunnen, zegt de eigentijdse gezondheidszorger. Maar kan het ook, vraagt onze correspondent zich af.

Met hoeveel ratten begint een probleem? “Voor echte problemen is een staking van een week tekort”, zegt de GG en GD. We zijn gewoon zo verwend door de Woningwet dat we al bang zijn voor een paar maden en vliegen op de stoep.

Reageer op dit artikel