nieuws

Alleen goedkope aannemer overleeft

bouwbreed

basel – Een aannemer die voor de eeuwigheid bouwt moet vroeg of laat het faillissement aanvragen. Zo’n bouwer is te duur en kan zich niet op de wereldmarkt handhaven. Wet en regel staan vooralsnog goedkopere realisatie in de weg.

De Batigroup uit het Zwitserse Basel constateert evenwel dat de normen in eigen land wat minder streng worden. Het concern meent dat de bouwnijverheid, zij het met enige vertraging, net als andere bedrijfstakken onverkort met globalisering te maken krijgt. Alleen door goedkoper te werken kan de aannemerij deze ontwikkeling het hoofd bieden.

De Batigroup ontstond in 1997 uit een reeks fusies. Eind 1998 waren zestig ondernemingen in de nv opgegaan. De betrokken bedrijven hopen op die manier tegen lagere kosten meer werk uit te voeren. Het concern boekte vorig jaar met 4349 medewerkers een omzet van ruim 893 miljoen gulden. De groepswinst beliep zo’n 15 miljoen gulden. In 1997 bedroeg de omzet met 4120 medewerkers ruim 746 miljoen gulden bij een verlies van ongeveer 13,8 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel