nieuws

Aannemer veroorzaakt stroomstoring

bouwbreed

de groeve – Zes dorpen tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidlaren zijn woensdagmiddag enige tijd zonder stroom komen te zitten doordat een aannemer tijdens graafwerkzaamheden in De Groeve een kabel kapot trok.

In de dorpen Kropswolde, De Groeve, Kolham, Midlaren, Oud Annerveen en Zuidlaarderveen viel de elektriciteit uit. Verder was er tijdelijk geen stroom in een gedeelte van Hoogezand Sappemeer. Ook het centrale antennesignaal werd verbroken. Door de kapotgetrokken kabel kwamen twintig transformatorstations zonder stroom te zitten.

Door een omlegging te maken kon energiebedrijf Edon een uur later zeventien stations weer van stroom voorzien en hadden de meeste getroffen dorpen weer elektriciteit. Alleen Oud-Annerveen en Zuidlaarderveen bleven nog enkele uren zonder. Nadat Edon een noodaggregaat had ingezet, kwam hier na ongeveer drie uur de stroomvoorziening weer op gang.

Reageer op dit artikel