nieuws

Aanleg tweede fase roro-terminal begint

bouwbreed

eemshaven – De aanleg van het opslagterrein voor containers en rijdend materieel bij de roll on roll off-installatie in de Eemshaven begint volgende week. Het gaat om de tweede fase van de roro-terminal. De bouw van de stalen roro-brug door De Hollandsche Staalbouw Maatschappij BV uit Schiedam en de firma Kraaijenveld BV Waterbouwkundige Werken uit Sliedrecht, wordt eind deze maand afgerond. De brug is de verbinding tussen de wal en het schip.

Het opslagterrein komt naast een bestaand terrein en meet 5,5 hectare. Er zijn nog drie aannemers voor deze opdracht in de race: Oosterhof Holman uit Grijpskerk, Lareco uit Assen en Reef Wegenbouw uit Emmen.

Medio oktober is de roro-terminal helemaal klaar. Hiermee heeft opdrachtgever havenschap Groningen Seaports de mogelijkheid rijdend materieel van schepen af te voeren. De totale kosten bedragen 18 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel