nieuws

Zuiderzeelijn verkoop van grond bij stations

bouwbreed Premium

breukelen – De aanleg van de Zuiderzeespoorlijn tussen Amsterdam en Groningen kan worden bekostigd via de verkoop van grond in de buurt van de toekomstige stations van de zweeftrein. Dat staat in het rapport ‘Geld uit de grond’ dat is gemaakt door het onafhankelijk onderzoeksinstituut NYFER van de universiteit Nijenrode in Breukelen.

De kosten van de aanleg van de Zuiderzeelijn zijn grofweg begroot op vijf miljard. De onderzoekers denken dat het gros van dit geld kan worden gegenereerd door grond in de buurt van de stations van de lijn te verkopen en er luxe villawijken zoals Wassenaar te realiseren. Daarbij wordt gemikt op forenzen die in de Randstad niet een dergelijke villa kunnen laten neerzetten en daarom naar het Noorden trekken. De reistijd vormt door de zweeftrein geen beletsel meer.

Reageer op dit artikel