nieuws

Vergoeding voor asbestslachtoffers ‘een belediging’

bouwbreed

Een eenmalige vergoeding van vijfentwintigduizend gulden aan slachtoffers van asbest is een ‘belediging’. Dat vindt het Comite Asbestslachtoffers in reactie op het besluit van staatssecretaris Hoogervorst.

Volgens advocaat B. Ruers is het comite op zich wel verheugd over het feit dat de overheid zich verantwoordelijk en aansprakelijk acht voor die asbestslachtoffers van wie de voormalige werkgever niet meer bestaat, of die als gevolg van verjaring geen gebruik meer kunnen maken van hun vorderingsrecht.

“Maar deze regeling schept wel een tweedeling onder de asbestslachtoffers die lijden aan de ziekte mesothelioom. Want een slachtoffer van wie de werkgever nog bestaat, kan een schadevergoeding van honderdduizend gulden of meer claimen.” (ANP)

Reageer op dit artikel