nieuws

Veel te weinig ruimte voor groene recreatie

bouwbreed Premium

den haag – Nederlanders hebben steeds meer behoefte aan rust en ruimte, maar die zijn bijna nergens meer te vinden. Vooral in de Randstad is een schrijnend tekort aan recreatiemogelijkheden. Daarom moet er per jaar vier procent bos en natuur bijkomen om te voorzien in die behoefte.

Dat staat in het rapport Recreatie in de 21e eeuw, dat het Platform Ruimte voor Recreatie aanbood aan staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De organisatie stelt vast dat niet alleen de mogelijkheden voor rustzoekers ontbreken, maar dat ook avonturiers niet of nauwelijks aan hun trekken komen. Ook vindt het platform dat de groene ruimte die ons land wel bezit, slecht toegankelijk is, zoals in de buurt van steden.

Reageer op dit artikel