nieuws

Tweede Kamer te vaak fout geinformeerd

bouwbreed

De parlementaire enquetecommissie is vernietigend in haar beoordeling van de gang van zaken rond de Bijlmerramp. De conclusies die gisteren zijn gepresenteerd, liegen er niet om. De commissie oordeelt dat de Tweede Kamer te vaak onduidelijk, onvolledig, ontijdig of onjuist is geinformeerd.

De Kamercommissie is van mening dat het kabinet onvoldoende aandacht heeft gegeven aan de onrust onder bewoners in de Bijlmer. Daarbij concluderend dat er een directe relatie bestaat tussen gezondheidsklachten en de vliegramp. De diverse overheden hebben die klachten niet onderkend en serieus genomen.

Bovendien had in de ogen van de commissie de onrust over de lading kunnen worden voorkomen. De Rampenbestrijding en berging daarentegen zijn gegeven de omstandigheden adequaat verlopen, oordeelt de commissie. Bovendien blijken de geruchten over de rampvlucht zelf op speculatie te berusten.

Het laatste woord over de hele kwestie is aan de voltallige Tweede Kamer. Vast staat dat de ministers Borst en Jorritsma nog zwaar onder vuur komen te liggen. Ook minister-president Kok zal niet buiten schot blijven.

Reageer op dit artikel