nieuws

Sloop Coveco-complex Assen wil maar niet opschieten

bouwbreed

assen – De gemeente Assen heeft projectontwikkelaar E. Gassler uit Den Haag op de vingers getikt wegens het stagneren van de sloop van het voormalige vleesverwerkende bedrijf Coveco in Assen.

De sloop ligt al twee maanden stil doordat de firma BSH Milieutechniek uit Amersfoort, die de sloop voor rekening nam, failliet is. Gassler heeft van Assen tot 5 april de tijd gekregen om een andere sloper te vinden.

De sloop van het Coveco-complex heeft al veel teweeg gebracht. Het complex is Assen al lange tijd een doorn in het oog, maar de sloop liet steeds op zich wachten. Medio vorig jaar startte de sloop. Al snel bleek dat de opleveringsdatum van 31 december 1998 niet kon worden gehaald. Dat had deels te maken met het feit dat er veel meer asbest in de bebouwing school dan was verwacht.

Het faillissement van de sloper is de zoveelste kink in de kabel van de sloop. De gemeente Assen heeft er zo zoetjes aan tabak van. In een brief werd eigenaar Gassler daarom nog eens fijntjes gewezen op de gemaakte afspraken.

Lening

Assen verleende Gassler eerder een renteloze lening van een half miljoen gulden om de sloop te vergemakkelijken. Men wil het vier hectare grote terrein invullen met woningen.

Gassler heeft de gemeente laten weten naarstig op zoek te zijn naar een ander sloopbedrijf. Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de nog staande gebouwen op het Coveco-terrein, nog zo’n vijfhonderd vierkante meter, voor 3 mei zijn verdwenen. Op 28 juni wil Assen het terrein opgeleverd hebben. Het is nog niet duidelijke welke maatregelen de gemeente neemt wanneer Gassler opnieuw in gebreke blijft.

Reageer op dit artikel