nieuws

Reclamecommissie laat geen spaan heel van Centrum Hout

bouwbreed

amsterdam – De Reclame Code Commissie heeft de slogan afgekeurd waarin Centrum Hout stelt dat hout milieuvriendelijker is dan beton, staal, aluminium en pvc. De commissie vindt de slogan ‘te ongenuanceerd en daarom onjuist en misleidend’.

‘Hout is milieuvriendelijker dan beton, staal, aluminium en pvc. Hout is een vernieuwbare grondstof die nooit opraakt. Ook niet voor onze kinderen’, luidt de totale reclameboodschap die de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie aan de reclamecommissie voorlegde. De klacht was dat de mededeling op geen enkele wijze aannemelijk werd gemaakt.

“Misschien is hout in sommige toepassingen milieuvriendelijker, maar hier wordt gesuggereerd dat dat per definitie zo is”, licht woordvoerder Beerman van de kunststofproducenten toe. “En dat heeft Centrum Hout niet onderbouwd. Verder doet zij de uitspraak op basis van een enkele producteigenschap: vernieuwbaarheid.”

Centrum Hout gaat niet tegen de uitspraak in beroep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels