nieuws

Projectdirectie breekt deel aanbesteding Betuwelijn af

bouwbreed Premium

utrecht – De projectdirectie Betuweroute heeft de aanbesteding van het tracedeel tussen het Pannerdensch kanaal en de Duitse grens afgebroken. De vijf overgebleven combinaties waren te duur met hun aanbieding.

“De aanbiedingen die de vijf aannemerscombinaties 29 maart jongstleden hebben gedaan, zijn door hun prijsstelling niet passend voor de Projectorganisatie Betuweroute”, is het enige wat de directie kwijt wil. De veronderstelling dat de aanbiedingen zover boven de ramingen uitliggen, dat geen heil kan worden verwacht van onderhandelingen, wordt echter niet ontkend.

In het tracedeel zitten de geboorde tunnel onder het Pannerdensch kanaal en de traditionele tunnel door Zevenaar. In juni vorig jaar waren zo’n vijftig bedrijven geinteresseerd in de bouw. Na de overlegfase bleven vijf combinaties over die een prijs mochten maken. Het ging daarbij om een design & constructcontract.

Na een kleine twee maanden is de projectorganisatie er achter gekomen dat er veel licht zit tussen wat zij kan betalen en wat de combinaties aan prijs hadden te offreren. De organisatie gaat binnenkort een nieuwe aanbestedingsprocedure beginnen. Onderzocht wordt nog welke vorm die zal krijgen. De projectdirectie denkt dat het nu ontstane oponthoud geen gevolgen zal hebben voor de planning van de Betuweroute.

Reageer op dit artikel