nieuws

Plan A4 voor half april bij minister Netelenbos

bouwbreed

rotterdam – Nog voor half april krijgt minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat een voorstel voor de aanleg van het ontbrekende stuk van de A4 tussen Schiedam en Delft. Dat heeft directeur J. Brink van de Kamer van Koophandel van Rotterdam bekendgemaakt.

De zogenoemde A4-Noord verdween uit het meerjarenprogramma infrastructuur van het ministerie na een motie in de Tweede Kamer. Vrijwel onmiddellijk maakten de Kamers van Koophandel Rotterdam en Den Haag bekend dat ‘de markt’ dan zelf wel met plannen voor die aanleg zou komen, oftewel een voorstel voor publiek-private investering.

De plannen omvatten De Rits en Prinsentocht. Onder de paraplu van de Hollandse Werkgeversvereniging (HWV) zijn die plannen in elkaar geschoven. Prinsentocht gaat uit van een weg op maaiveldniveau door het natuurgebied Midden-Delfland.

Achter het plan zit een consortium rond de Hopman Groep, NBM Amstelland en Groep 5. De Rits is het ondertunnelde gedeelte van de A4 door Vlaardingen en Schiedam. In dit project werken IBC Vastgoed, Mabon, Hollandsche Beton Groep, en woningbouwverenigingen in Schiedam en Vlaardingen samen. Verder doen ook enkele banken mee.

De kosten voor de investering worden geschat de half miljard gulden. (anp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels