nieuws

Parlement (II)

bouwbreed

Hoe ontvangt ons parlement zijn gasten? De meest gebruikte entree is die aan de Poten. Het is een neutrale glasgevel aan een kleine straat. Erachter wacht een donker tochthalletje. Een lompe tv geeft een doofstom beeld van de vergaderzaal.

Na de tweede deur wordt dat niet beter. Je komt in een vormeloze, grauwe hal. Links slingeren aluminium terrasstoelen – gered uit het faillissement van een cafe? Rechts staan grijze kastjes in slagorde opgesteld, van het type waarin je in een zwembad je kleren achterlaat. Rekken met foldertjes benadrukken de lusteloze sfeer – die volksvertegenwoordiging van ons, het is werkelijk de moeite niet waard om er kennis van te nemen.

Wie volhardt moet de moeilijkste horde nog nemen: de barse portier en zure juffrouw van de garderobe. Want meestal mag je niet naar binnen. Alleen als er wordt vergaderd is ons parlementsgebouw toegankelijk voor ons.

Reageer op dit artikel