nieuws

Parkeerboulevard bij voetbalstadion

bouwbreed Premium

heerenveen – Voetbalclub SC Heerenveen werkt aan plannen voor een parkeerboulevard of parkeerdek op het voormalige trace van de A32 bij het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. De parkeerplaats krijgt een capaciteit van naar verluidt tweeduizend parkeerplaatsen. Nu kunnen er zo’n twaalfhonderd toeschouwers hun auto kwijt. Naar verwachting wordt de boulevard medio volgend jaar aangelegd.

De uitbreiding van de parkeercapaciteit maakt deel uit van de plannen van SC Heerenveen om het stadion flink uit te breiden. Zo is men van plan een extra ring op het stadion te plaatsen om de capaciteit te vergroten van 13.800 toeschouwers tot 20.000 en ook worden er extra businessunits geplaatst. Ook deze werkzaamheden beginnen in de loop van volgend jaar. Verder zijn er plannen om bij het stadion een schoolcampus, een sporthal, een zwembad en een medische boulevard te realiseren. Deze boulevard zou uitsluitend voor sporters zijn bedoeld. De accommodatie wordt daarom uitgerust met onder meer een ‘sportpolie’.

Reageer op dit artikel