nieuws

Oude verkeerstoren van Schiphol verhuist

bouwbreed Premium

schiphol – De verkeerstoren die tussen 1949 en 1967 het beeld van Schiphol bepaalde, moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw op de luchthaven. Maar de toren gaat niet verloren, zo meldt Stichting De Oude Toren in oprichting. De toren wordt in zijn geheel zo’n dertig meter verplaatst.

Bedoeling is dat het gebouwtje recht tegenover de ingang van Schiphol-Oost komt te staan. Daar zal de toren in zijn oude luister worden hersteld.

Er komt een lunchroom voor Schipholwerkers en een societeit die begin volgend jaar hun deuren openen. De toren is dan vijftig jaar oud.

De oude toren werd op 19 maart 1950 in gebruik genomen en raakte bij de ingebruikneming van Schiphol-Centrum in 1967 in onbruik. Twee jaar geleden werd het gebouw geheel ontruimd in afwachting van de nieuwbouwplannen op Schiphol-Oost.

Stichting De Oude Toren is een initiatief van mensen die op en rond de luchthaven werkzaam zijn. In het bestuur zijn vooral mensen uit het luchtvaartbedrijfsleven en toeleveringsbedrijven vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel