nieuws

Onverstandig

bouwbreed

De onderhandelingen voor een nieuwe bouw-cao worden vooralsnog niet hervat. Ondanks het antwoord van de bouwwerkgevers op het ultimatum van de bouwbonden voor vrijdag 9 april 15.00 uur dat wel te willen doen. Voor de bonden is het antwoord zonder enige toezegging van werkgevers duidelijk onvoldoende.

De beslissing van de in het AVBB verenigde werkgevers om zo summier te antwoorden, moet als hoogst onverstandig worden aangemerkt. Een cao-loos tijdperk brengt alleen maar meer (stakings)acties met zich mee, brengt planningen in gevaar en verziekt de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers voor een lange tijd.

Winst brengt een dergelijk cao-loos tijdperk zeker niet. Er zal, op welke wijze dan ook, ooit een cao tot stand moeten komen om aan een langdurige chaos in de bedrijfstak te kunnen ontkomen. Hoe langer de impasse duurt, hoe duurder de oplossing zal zijn.

Daar komt nog bij dat werkgevers zelf voor verwarring hebben gezorgd door wel arbeidsvoorwaarden voor het uta-personeel overeen te komen na overleg met werknemers. Dat moet ook voor het bouwplaatspersoneel kunnen.

Reageer op dit artikel