nieuws

Ontwerpnormen

bouwbreed

Het Nederlands Normalisatie-instituut (NNI) heeft een methode ontwikkeld voor de analyse van asbest. Het materiaal asbest bestaat uit vezels van verschillende soort.

De ene is schadelijker dan de andere. Vandaar dat een goede methode voor de identificatie van asbest van groot belang is. Met de norm NEN 5896 ‘Kwantitatieve analyse van asbest in materialen met polarisatiemicroscopie’ zal asbest niet alleen kunnen worden geidentificeerd, maar is ook een goede schatting van het asbestgehalte mogelijk. De norm is voor gebruik in laboratoria. De norm NEN 5897 ‘Monsterneming en analyse van asbest in bouw- en sloopafval handelt over hetgeen buiten het laboratorium wordt gedaan. De feitelijke bepaling gebeurt aan de hand van de norm NEN 5896. De ontwerpnormen zijn te krijgen NNI-klantenservice in Delft, telefoon (015) 2690391.

Reageer op dit artikel