nieuws

Locomotiefremise wellicht monument

bouwbreed

beerta – De historische locomotiefremise in Nieuweschans wordt mogelijk een rijksmonument. Het gebouw, waarin vroeger treinen van de spoorwegen waren gehuisvest, staat op een provinciale concept-monumentenlijst.

De gemeenteraad van Reiderland moet binnenkort beslissen of men de remise de monumentale status wil verschaffen. Is dat inderdaad het geval, dan moet het Rijk hier nog mee instemmen. De locomotiefremise is een beeldbepalend gebouw in Nieuweschans, maar ziet er vervallen uit. Restauratie is hoognodig.

Landbouwinkooporganisatie ACM is de huidige eigenaar van de locomotiefremise en gebruikt het pand als opslagplaats. De gemeente Reiderland werkt momenteel aan een masterplan voor opwaardering van het dorp Nieuweschans. Een gerestaureerde locomotiefremise past in dat beleid. Ook wordt naar een herbestemming voor het gebouw gezocht.

Reageer op dit artikel