nieuws

Kustgemeenten willen miljoenen

bouwbreed

egmond – De Noord-Hollandse kustgemeenten Bergen, Egmond en Schoorl willen dertig miljoen gulden van de provincie. Met dat geld moet het kustgebied worden opgestoten in de vaart der volkeren. In totaal willen de gemeenten daarmee vijfenzestig projecten uitvoeren.

De gemeenten achten de investeringen nodig om de concurrentie aan te kunnen als recreatieve en toeristische verblijfplaats aan de Noordzeekust. De afgelopen drie jaar is de belangstelling voor de drie kustgemeenten teruggelopen.

Zij hebben gezamenlijk een plan van aanpak gemaakt vooruitlopend op de fusie in 2002. In totaal gaat het om twintig kilometer kustlijn dat in volgens de plannen aantrekkelijker moet worden. De gevraagde dertig miljoen omvat de totale investeringskosten. De drie hopen dat zij daarvan vijfenzeventig procent van de provincie krijgen. Daarnaast hopen zij op publiek-private samenwerking voor een aantal projecten.

Het gat dat dan nog overblijft willen zij zelf dichten.

Reageer op dit artikel