nieuws

Grimmiger acties tegen vastgelopen bouw-cao

bouwbreed

den haag – Ongeveer honderd bouwvakkers hebben gisteren in Den Haag gedurende twee uur de bouwwerken gelaten voor wat ze waren. In die tijd luisterden ze in een tent aan de Zonweg naar vertegenwoordigers van de bouwbonden, die hen informeerden over de stand van zaken met betrekking tot de bouw-cao. Ze werden opgeroepen de acties te verhevigen als de werkgevers blijven weigeren het cao-overleg te hervatten.

In Amsterdam volgden de bonden eenzelfde patroon aan de Oostelijke Handelskade, waar aan een passagiersterminal wordt gewerkt.

Ook met de bedrijfs-cao van Hoogovens wil het maar niet vlotten. Donderdag zijn FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond voor de zevende maal een gesprek aangegaan met de directie. Werknemers blokkeerden gisterochtend de vijf toegangspoorten van het hoofdkantoor in Beverwijk. Met als gevolg een verkeerschaos op de A9, de A22 en een aantal provinciale wegen. De vakbondsonderhandelaars toonden zich verrast over deze onverwachte ondersteuning.

Aan drie bouwvakkers vroeg Cobouw of ze bereid zijn hun eisen met een staking kracht bij te zetten.

Op pagina 3: De klok tikt door voor werknemers en werkgevers.

Reageer op dit artikel