nieuws

CAO-akkoord bereikt bij Hoogovens

bouwbreed Premium

beverwijk – De bonden en Hoogovens hebben gistermiddag onder de dreiging van stakingen een akkoord bereikt over de cao voor de 11.500 werknemers van het staalconcern. De werknemers krijgen dit jaar een loonsverhoging van 2,75 procent, volgend jaar kunnen zij rekenen op 3 procent. Daarbij komt nog een eenmalige uitkering van 2 keer 200 gulden.

Ook hebben partijen afspraken gemaakt over de ouderenregeling. De bonden en Hoogovens hadden gisteren amper twee uur nodig om tot een akkoord te komen. De eenmalige uitkering en de garantie dat iedereen die vanaf 60 jaar stopt, kan rekenen op 83 procent netto van het laatst verdiende salaris, trok de bonden over de streep.

Zaterdagochtend, na een nacht lang onderhandelen, braken de bonden het overleg af. Struikelblok was de loonsverhoging en de ouderenregeling. De vakorganisaties kondigden direct acties aan. In een ultieme poging stakingen te voorkomen, nodigde de directie van Hoogovens de bonden uit voor nieuw overleg.

Reageer op dit artikel