nieuws

Boskalis koopt belang in kabellegbedrijf

bouwbreed

papendrecht – Koninklijke Boskalis Westminster in Papendrecht heeft een belang van 45 procent genomen in Van der Stoel Cable BV in Haren. Het bedrijf is actief op de internationale markt voor het leggen van verbindingskabels op de zeebodem. Deze activiteit sluit goed aan bij de offshore-activiteiten van Boskalis, het baggeren van aanlandingen van pijpleidingen en het storten van steen ter bescherming van kabels.

Boskalis krijgt een vijftig procent zeggenschap in Van der Stoel naast Van der Stoel Holding, een aannemingsbedrijf van natte infrastructuurwerken in Groningen.

Van der Stoel Cable realiseert op de internationale kabellegmarkt met zestig mensen een omzet van circa dertig miljoen gulden.

Begin deze maand nam het bedrijf het kabellegschip ‘Sea Spider’ in gebruik. In orderportefeuille valt die van het Zweedse ABB op, die een 250 kilometer lange verbindingskabel laat leggen tussen Zweden en Polen. Qua lengte en vermogen is deze de grootste in zijn soort.

Reageer op dit artikel