nieuws

Bod van 4,1 miljard op Investeringsbank

bouwbreed Premium

amsterdam – De pensioenfondsen ABP en PGGM hebben een overnamebod gedaan op de Nationale Investeringsbank (NIB). De bank verwisselt voor ruim 4,1 miljard gulden van eigenaar.

De Raad van Bestuur van de NIB is akkoord gegaan met het bod van de twee pensioenfondsen. De financiele instellingen zien de bank als een nieuw platform voor hun beleggingsstrategie.

De geruchten rond het overnamebod namen deze week groteske vormen aan. Zo zouden ABP en PGGM het niet eens kunnen worden over het overnamebod. Ook zouden de aandeelhouders het bod van 29,95 euro per aandeel te laag vinden. Het aandeel schommelt al dagen rond de 33,30 euro. Uiteindelijk bleek het bod, dat wordt gedaan door ABP-PGGM Capital Holdings, voor de Raad van Bestuur van de NIB voldoende te zijn.

De financiele instelling die door de overname ontstaat bezit veel grondposities in Nederland en is vrij actief in de vastgoedwereld. De Nederlandse staat, die een belang van vijftig procent heeft in de NIB, zal 35 procent van zijn aandelen verkopen. Dat levert de staat 1,8 miljard gulden op.

Reageer op dit artikel