nieuws

Bilfinger + Berger bouwt bank in Nigeria

bouwbreed Premium

mannheim – Bilfinger + Berger bouwt in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja het hoofdkantoor van de nationale centrale bank. Met de opdracht is een investering gemoeid van 291 miljoen gulden.

Het veertien verdiepingen hoge gebouw telt bruto 88.000 vierkante meter kantoorruimte.

De Mannheimer bouwreus Bilfinger + Berger houdt zich onder wisselende regimes al ruim dertig jaar stevig staande in Afrika’s meest bevolkte land Nigeria. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt op projecten die de infrastructuur ten goede komen en kant-en-klare hoogbouw. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Julius Berger Nigeria PLC, waarvan Bilfinger + Berger mede-eigenaar is.

Behalve de bouw van de nationale centrale bank heeft Julius Berger ook opdracht voor 157 miljoen gulden de luchthaven van Abuja een stevige opknapbeurt te geven. Doel is aanpassing van het vliegveld aan internationale standaards. Tot de werkzaamheden behoren de aanleg van energie- en watervoorzieningen, noodstroomfaciliteiten en rolveldbelichting. Ook staan omvangrijke grondarbeid en wegenbouw op het programma. Recent is de eerste passagiersterminal voor het internationale luchtverkeer gereed gekomen.

Als vliegveldbouwer is Julius Berger in Nigeria ook actief voor Shell. Sinds vorig jaar werkt het dochterbedrijf van Bilfinger + Berger aan de bouw van het Shell-vliegveld in Warri. Als nieuw opdracht heeft het bedrijf de order binnengehaald om voor negentig miljoen gulden het vliegveld en de controletoren te ontwerpen en te bouwen. Tot het pakket behoort het opzetten van de energieverzorging en infrastructurele werkzaamheden.

Reageer op dit artikel