nieuws

Architect Erik Bakema over de kop

bouwbreed

rotterdam – Het architectenbureau Erik Bakema in Rotterdam is failliet. Curator mr. H.E.G.P. van Rootselaar, van het advocatenkantoor Schipper van der Mes, werkt momenteel aan de verkoop van het bedrijf.

Erik Bakema is in de havenstad geen onbekende. Zo zat de in 1944 geboren Groninger van 1974 tot 1984 voor de PvdA in de gemeenteraad.

Zelf wil de architect op het bankroet van zijn bedrijf geen commentaar geven. “Ik ben failliet. Het is nu onder de curator”, is het enige dat hij kwijt wil. Van Rootselaar blijkt een stuk openhartiger.

Organisatorisch

Het kleine architectenbureau stak volgens de curator vooral organisatorisch slecht in elkaar. “Want aan werk heeft het niet ontbroken”, benadrukt hij. Ondanks de goed gevulde orderportefeuille bleek Bakema regelmatig liquiditeitstekorten te hebben. Het laatste financiele dal waarin de architect zich begaf, werd het bureau echter fataal.

Van Rootselaar buigt zich momenteel over een mogelijke doorstart van het bureau. Met vier gegadigde is hij over een overname van het bedrijf in gesprek. “De orderportefeuille is goed. De opdrachten begeven zich vooral in de renovatiesfeer en enkele nieuwbouwprojecten in Rotterdam. De belangstelling daarvoor is groot.” Van Rootselaar wilde niet zeggen welke ondernemingen interesse hebben om Bakema over te nemen. In elk geval behoort het Architectenbureau Van den Broek en Bakema niet tot de gegadigden. Dit roemruchte bureau is door de vader van Erik Bakema gesticht. “Dat is geen serieuze optie”, zegt Van Rootselaar beslist.

Reageer op dit artikel