nieuws

Ander nieuws (III)

bouwbreed Premium

Uit bed meldt onze correspondent van de Slaapservicelijn dat we een wakker volk zijn. Tweederde verslaapt zich nooit. Mannen wel meer dan vrouwen, en jongeren nog meer. Maar vijftigjarigen zitten zo in hun sleur, die verslapen zich nauwelijks nog.

Wie zich verslaapt is gewoon dom. De helft blijkt gewoon te laat naar bed te gaan. Eenderde vergeet de wekker te zetten. Blijft over een klein restant verslapers die echt door de wekker heenslapen.

Een restant van die eenderde, dus een wel zeer klein restant. Geen probleem dus? Had u gedacht. Want veertig procent van ons allen heeft slaapproblemen. Veelal door stress en spanningen. Juist bij die sleur-ouderen die zich nooit verslapen blijkt dat het geval. Tja, als je het niet eens lukt te slapen, kun je je nooit verslapen ook. Wij zijn niet een wakker, maar een tobberig volkje.

Reageer op dit artikel