nieuws

Amsterdam wil op straat minder auto’s

bouwbreed

amsterdam – Amsterdam gaat voor bewoners en bedrijven zich beijveren parkeerplaatsen op straat te vervangen door inpandige parkeervoorzieningen. Dat blijkt uit de conceptnota ‘Verkeer en Parkeren Binnenstad Amsterdam’ van B & W.

Vermindering van het autoverkeer in de binnenstad blijft uitgangspunt. In 2002 moet de hele binnenstad, met uitzondering van het hoofdverkeersnet, ingericht zijn als 30 kilometer-gebied. Er zal verder gewerkt worden aan verbetering van de doorstroming. Het huidige aantal parkeerplaatsen blijft voor het grootste deel gehandhaafd.

Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur voor voetgangers.

Bij drukke bestemmingen en bij bewoners zullen meer inpandige fietsenstallingen worden aangelegd.

De nota is voorzien van 151 projecten en projectjes, die moeten worden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel