nieuws

Amersfoort beperkt groei dierenpark

bouwbreed Premium

amersfoort – Dierenpark Amersfoort mag van de gemeente slechts beperkt uitbreiden. Burgemeester en wethouders willen in de komende jaren de bouw van niet meer dan vijf hectare aan nieuwe attracties toestaan. Inclusief extra parkeerruimte ligt de uiterste grens op acht hectare.

Dat is aanmerkelijk minder dan de ambitieuze plannen die het park zelf heeft ingediend bij de gemeente. Daarin wordt rekening gehouden met een uitbreiding in twee fasen van twintig hectare.

Wethouder Jonkman van ruimtelijke ordening heeft dit gisteren bekendgemaakt tijdens een toelichting op de eerste aanzet voor een structuurvisie voor Birkhoven en Bokkeduinen.

De gemeente Amersfoort wil voorkomen dat door een al te grote uitbreiding het bosgebied geheel verloren gaat. Aan de noordkant van Birkhoven komen namelijk ook al tal van recreatieve voorzieningen. Projectontwikkelaar Latei bouwt hier voor tientallen miljoenen guldens. Particuliere ondernemers zullen de recreatievoorzieningen gaan exploiteren.

Het gebied tussen deze voorzieningen en de dierentuin moet groen blijven. Behalve de dierentuin wordt ook de camping Bokkeduinen beperkt in zijn mogelijkheden. Het particuliere bedrijf mag niet groeien, maar wel moderniseren. De aanleg van een westelijke rondweg is opnieuw in studie genomen.

Op pagina 5:

Bouwondernemers investeren

royaal in recreatie Amersfoort.

Reageer op dit artikel