nieuws

Agrarier voelt zich misleid

bouwbreed

stadskanaal – Landbouwer G. Ellen uit Stadskanaal heeft beslag laten leggen op een door hemzelf aan tussenhandelaar B. Hardenberg verkocht stuk voormalige landbouwgrond.

Volgens Ellen is hij bij de verkoop door B en W van Stadskanaal misleid over de toekomstige bestemming van het perceel, dat 1,32 hectare groot is. Via onroerend goedhandelaar Hardenberg ontving hij 46.000 gulden, in de veronderstelling dat de grond gebruikt zou worden voor bosaanplant.

Volgens Ellen hebben B en W van Stadskanaal en Hardenberg echter vanaf het eerste moment geweten dat er een asielzoekerscentrum op de locatie zou komen. Met name het gegeven dat de boer zijn voormalige perceel als bouwgrond veel duurder had kunnen verkopen, heeft de beslaglegging door Ellen in de hand gewerkt. Hardenberg moet nu middels een kort geding de beslaglegging ongedaan zien te maken, voordat de grond kan worden doorverkocht aan Stadskanaal.

B en W van Stadskanaal houden vol dat ze niet met voorkennis hebben gehandeld. Hardenberg is nogal verbaasd over de beslaglegging. Hij moet op zeer korte termijn actie ondernemen, wil hij de grond nog kwijtraken aan de gemeente.

Reageer op dit artikel