nieuws

570 kilometer kabel voor NorNed

bouwbreed Premium

De Deense fabrikant NKT gaat de ruim 570 kilometer kabel leveren voor NorNed. De kabel moet bij hoge en lage drukken, op vierhonderd meter diepte in de bodem van het Skagerak, goed presteren. Olie zorgt voor isolatie en koeling van de kabel die een capaciteit krijgt van 600 megawatt, het vermogen van een moderne kolengestookte energiecentrale. De kabel bevat de volgende componenten:

1 koperen geleider 2 halfgeleidend papier 3 olie-geimpregeneerd papier 4 halfgeleidend papier 5 koperfolie 6 loodmantel 7 olie-geimpregneerde band 8 gegalvaniseerde staalbandage 9 gegolfde gegalvaniseerde staalbandage 10 gegalvaniseerd binddraad 11 polypropyleen laag 12 gegalvaniseerde bewapening 13 polypropyleen buitenmantel

Nadat hij van de haspel van het kabelschip is afgewikkeld, wordt de kabel door ‘jet-trenchen’ in de bodem ingegraven.

Reageer op dit artikel