nieuws

Wieringen maakt plannen randmeer

bouwbreed Premium

wieringen – Wieringen heeft een bureaustudie laten verrichten naar de haalbaarheid van een randmeer aan de zuidzijde van Wieringen. Kern van de studie is afgraving en onder water zetten van een gebied van tussen de 50 en 120 hectare.

Het meer dient als berging bij dreigende wateroverlast. Ook rekent de gemeente op toeristische en waterrecreatieve ontwikkelingen.

Uit de studie, die is verricht door het bureau Quintessens, blijkt dat de realisatie van een randmeer haalbaar kan zijn. Er moet dan wel aan een voorwaarde worden voldaan: Wieringen moet samenwerken met omringende gemeenten, de provincie en Rijkswaterstaat. De kosten bedragen grof geschat 42 miljoen gulden. Dat bedrag kan Wieringen niet alleen betalen.

Reageer op dit artikel