nieuws

Weer (I)

bouwbreed

Het weer is niet meer wat het was. Na de IJstijd hadden we een prettig intermezzo met hier en daar zon, maar dat is nu ten einde. Wij zijn de Lange Herfst ingegaan. Het wordt niet meer droog, het zwerk blijft grauw.

Ook het weerbericht is niet meer wat het was. Vroeger verklaarde een keer per dag een plechtige stem op Hilversum 1 dat het KNMI wisselende bewolking verwachtte. Dan wist iedereen dat het kon vriezen of dooien. Sinds Pelleboer er olijke noten doorheen orakelde is het mis gegaan. De tientallen zenders die er nu zijn hebben allemaal hun eigen Pelleboer, elke krant zijn eigen praatjesmaker. Verwachtingen, statistieken en rare historische records buitelen over elkaar.

Totale verwarring is het resultaat nu iedereen met zijn vingers aan het weerbericht komt. Mag dat eigenlijk zomaar, dat vermengen van feiten en fantasie? Van wie is het weer eigenlijk?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels