nieuws

Vogels

bouwbreed

Als ik naar mijn werk loop – u denkt toch niet dat ik zo dwaas ben elke dag in de file te staan? – kom ik langs het regiokantoor van de NVWB-West. Dankzij de dwazen die wel elke dag op vier wielen erop uittrekken gaat het de wegenbouwers naar den vleze. Hun regiokantoor is dus een klein landgoed temidden van de huizenzee rond Den Haag. Toepasselijk klinkt vanuit hun parkje getimmer en geklop. Er huist een specht.

Hoewel dit geen medische rubriek is, wijs ik graag op het helende effect van vogels. Nee, u hoeft niet te praten met vogels, laat staan met bomen of dolfijnen. Louter kijken en luisteren. Niets werkt zo goed tegen een winterdepressie als de zang van een merel of de choreografie van een onbekommerd hippende heggenmus. Je hoeft er geen moeite voor te doen, ze zijn overal. Ook op weg naar uw werk.

Reageer op dit artikel