nieuws

VGBouw heeft twijfels oprechtheid overheid

bouwbreed Premium

den haag – De grote bouwers hebben hun twijfels over de oprechtheid van de overheid. Zij vertrouwen nauwelijks haar motieven om te streven naar nieuwe publiek-private samenwerkingsvormen.

Dit bleek zonneklaar uit de woorden van voorzitter J. Holleman tijdens de voorjaarsledenvergadering van VGBouw in Scheveningen.

Holleman wees erop dat de overheid als opdrachtgever de laatste jaren intensief zoekt naar nieuwe samenwerking met het bedrijfsleven en private financiers. Als belangrijk motief noemt zij dat het bedrijfsleven daardoor beter kan worden aangesproken op zijn innoverend vermogen.

“Ik heb het angstige vermoeden dat de overheid zich vooral laat motiveren door de behoefte aan externe financiering voor grote infrastructurele projecten”, zei Holleman. Hij verdenkt de overheid ervan dat zij samenwerking met marktpartijen als een noodzakelijk kwaad ziet. “Het van meet af aan marktpartijen betrekken bij het realiseren van projecten gaat aan overheidszijde niet van harte.”

Reageer op dit artikel