nieuws

Vervuilde geluidswal Den Ham moet verdwijnen

bouwbreed

almelo – Den Ham moet voor 15 mei de met asbest verontreinigde geluidswal naast het terrein van technische groothandel Bosta in Vroomshoop verwijderen, op straffe van een dwangsom van een halve ton per dag.

De rechter in Almelo verbond een maximum van twee miljoen gulden aan de dwangsom.

Voor de bouw van de geluidswal is gebruik gemaakt van met asbest vervuilde grond van een voormalig sloopbedrijf. Afvoer van de grond kost volgens de gemeente 1,3 miljoen gulden. Ze vindt dit te duur. De negentig meter lange wal is nu weliswaar afgedekt met plastic en zeil, maar dat kan niet voorkomen dat stukken asbest overwaaien naar het terrein van de buurman.

Bosta heeft daarom het kort geding tegen de gemeente aangespannen. De rechter wees erop dat de gemeente uitgebreider bodemonderzoek had kunnen doen en had kunnen overgaan tot een andere vorm van sanering dan het storten van de vervuilde grond in de wal.

De gemeente kan in hoger beroep, maar dat ontslaat haar niet van de plicht de wal af te breken.

Reageer op dit artikel