nieuws

Vergunning voor illegale’ woonboten

bouwbreed

amsterdam – Voor de derde keer in vier jaar heeft de gemeenteraad van Amterdam een einde gemaakt aan het vrije spel’ van woonboten zonder ligplaatsvergunning. Woensdagavond stemde zij in met een voorstel van het college negentig van de 120 illegale’ woonboten een persoonlijke vergunning te geven. Dertig andere moeten verdwijnen.

De raad besloot in 1995 een einde te maken aan het gedogen van schepen. Een jaar geleden bekrachtigde de raad dat nog eens. Dankzij felle protesten werd dit harde besluit niet uitgevoerd. Maar verantwoordelijk wethouder H. Groen zegde woensdag toe dat nu wel bestuurlijke dwang zal worden toegepast.

Het gaat om negentig schepen die al voor 1 augustus 1995 bewoond in de stad lagen en niet tussen de laatste gedoogronde in 1989 en die datum zijn verkocht. (anp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels