nieuws

Universiteit bouwt bungalowpark

bouwbreed

enschede – Op het campusterrein van de Universiteit Twente (UT) komen vakantiebungalows. De onderkomens worden gebruikt voor vakantiekampen van scholieren.

Als eerste universiteit van Nederland heeft de UT vorig jaar met veel succes zogeheten Summercamps voor middelbare scholieren gehouden. De UT verwacht dat deze zomer zo’n zevenhonderd scholieren kiezen voor een vakantie waar leren, sport en ontspanning hand-in-hand gaan.

Het bungalowpark komt rondom een voormalige boerderij. Het aantal Summercamps wordt uitgebreid van drie naar acht.

De bungalows liggen in de directe omgeving van het zwembad, voetbal- en hockeyvelden en tennisbanen. De UT wil de bungalows na de Summercamps gaan gebruiken voor werkweken van klassen uit de bovenbouw van het vwo.

Reageer op dit artikel