nieuws

Twentse bouwers krijgen geen ruimte

bouwbreed

groningen – De impasse tussen het Twentse bouw-consortium Groninger Beheer en de gemeente Groningen duurt voort. Groninger Beheer schakelt nu de Raad van State in, om een oplossing te forceren voor het slepende conflict met de gemeente.

De Twentse bouwondernemers hebben al geruime tijd twee toekomstige bouwlocaties in bezit in de Groningse nieuwbouwwijken De Held en Piccardthof.

De gemeente Groningen, die vreest voor speculatie, wil de Twentenaren absoluut niet in Groningen laten bouwen en bouwt nu zelf om de locaties van Groninger Beheer heen. Volgens Groninger Beheer is de angst voor speculatie volkomen ongegrond en creeert Groningen bewust een vijandbeeld, dat de stad onwaardig is. De gang van zaken tussen Groningen en het bouwconsortium zou volgens de laatste partij “een beschamende vertoning zijn”.

Groningen wil echter zelf bouwen op de nu braakliggende gronden. De gemeente heeft daar echter geen haast mee en wacht rustig af tot de Twentse bouwbedrijven bereid zijn de verworven gronden, waar ze voorlopig niet kunnen bouwen, weer te verkopen. Verantwoordelijk wethouder Smink van Groningen is absoluut niet van plan zich door Groninger Beheer de wet te laten voorschrijven en houdt halsstarrig voet bij stuk.

Reageer op dit artikel