nieuws

Telefonische hulplijn juridische problemen

bouwbreed

hilversum – Corporaties met bouw- of woonproblemen kunnen juridische vragen vanaf vandaag voorleggen aan een telefonische helpdesk.

De telefoonlijn is ondergebracht bij Aedes en speciaal bestemd voor juridische kwesties. Het gaat vooral om huur- en arbeidsrecht, vastgoed- en ondernemingsrecht, fiscaal rechte en bestuursrecht. De Vereniging van woningcorporaties gaat ervan uit dat de lijn jaarlijks ongeveer vijftienduizend keer per jaar wordt gebeld.

Vragen worden in principe direct beantwoord. De helpdesk wil corporaties uiterlijk binnen een halve dag een oplossing bieden. Bij ingewikkelde juridische problemen wordt doorverwezen. De adviseurs van Aedes werken daarbij samen met juristen van de Advoraad in Bussum. Advoraad is een verzelfstandigde poot van de Nationale Woningraad, een van de twee fusiekoepels.

De telefoonlijn is vanaf maandag 15 maart bereikbaar op werkdagen van half negen tot vijf uur onder nummer 035 626 84 66. Voor corporaties is de service gratis.

Reageer op dit artikel