nieuws

Stichting Martinikerk vreest schade graafwerk

bouwbreed Premium

groningen – De kerkvoogdij van de Groningse Martinikerk dreigt de bouw van een parkeergarage onder de aangrenzende Grote Markt tegen te werken. Dat hebben de Stichting Martinikerk en het kerkbestuur kenbaar gemaakt als reactie op uitlatingen van de Groningse burgemeester Wallage. Deze toonde zich afgelopen weekeinde een fervent voorstander van de ondergrondse parkeergarage.

Al geruime tijd heeft de Martinikerk te kampen met voortschrijdende verzakking, waardoor de toren enkele centimeters uit het lood staat. Als de gemeente geen duidelijke garanties biedt voor de graafwerkzaamheden van de parkeergarage, weigert de hervormde gemeente de grond te verkopen. In het laatste geval moet de gemeente een tijdrovende onteigeningsprocedure beginnen.

Ten zuiden van de Martinikerk is een strook van circa twintig meter nog in bezit van de kerkvoogdij. Juist hier wil Groningen een tunnel graven ter ontsluiting van de beoogde parkeergarage.

Reageer op dit artikel