nieuws

Sloop Nieuweschans onder fel protest

bouwbreed

nieuweschans – Onder protest van de bewoners wordt tussen het centrum van Nieuweschans en het kuuroord Fontana een fikse rij huurwoningen gesloopt. Dat heeft wethouder Hietbrink van de gemeente Reiderland kenbaar gemaakt.

Volgens Hietbrink moet de sloop voor een betere verbinding en aanblik van het centrum van Nieuweschans gaan zorgen. De veelal oudere bewoners van de bewuste huizenrij moesten de sloopplannen uit de krant vernemen en zijn woedend.

De sloopplannen hebben betrekking op de zogeheten Molendwarsstraat en de Kerkstraat. Overigens is er nog niets bekend over de aantallen te slopen panden en de termijn waarop dat moet gebeuren. De meeste bewoners, die soms al bijna vijftig jaar in de bewuste panden wonen, hebben al te kennen gegeven fel tegen de sloop te zijn.

Reageer op dit artikel