nieuws

Sinaasappelschillen soppen schoner

bouwbreed Premium

den haag – Sinaasappelschillen zijn een probaat middel tegen lijmresten, olien en vetten en tegen sommige harsen en teer. De schillen bevatten een olie-achtig product dat gecombineerd met water en zeepdetergenten net zo goed schoonmaakt als bijvoorbeeld petroleum of aceton. Maar dan milieuvriendelijk.

“Het schoonmaakmiddel zelf is volledig afbreekbaar”, verzekert woordvoerder Van der Meeberg van metaaloppervlaktebehandelaar Vecom, dat het product op de markt brengt onder de naam C-Clean Eco. “Het enige chemische afval dat overblijft is de troep die wordt verwijderd.”

C-Clean zou ook goedkoper zijn dan petroleum. “Per liter is het duur, maar het moet erg worden verdund. Bovendien kan het meerdere malen worden gebruikt. Als je het twaalf uur laat stilstaan, splitst het zich. Het afval kan dan worden afgeroomd en het schoonmaakmiddel opnieuw ingezet. Dit kan met petroleum ook, maar dat is veel sneller verzadigd.”

Reageer op dit artikel