nieuws

Restauratie kerk Kiel-Windeweer

bouwbreed Premium

windeweer – Nadat in 1990 de buitenzijde van de voormalige Nederlands Hervormde kerk te Kiel-Windeweer (Gr) werd hersteld, kan nu ook het interieur van het historische gebouw worden gerestaureerd. De totale kosten voor het herstel van het in zeer slechte staat verkerende kerkinterieur bedragen ruim acht ton. Hiervan wordt 70 procent door de rijksdienst voor de monumentenzorg in de vorm van subsidie verstrekt.

De eigenaar van de kerk, de stichting Oude Groninger Kerken, zal een groot deel van het resterende geld zelf bijdragen maar heeft ook andere instanties gevraagd een financiele bijdrage te leveren. De gemeente Hoogezand-Sappemeer draagt een bedrag van 37.000 gulden bij aan de kosten voor herstel. De werkzaamheden in de kerk starten nog voor de zomer.

De bijbehorende pastorie is eind 1998 aangemeld bij de stichting Erfgoed Logies Nederland. Deze heeft tot doel het bevorderen van de totstandkoming en de vermarkting van kleinschalige en kwalitatief hoogwaardige verblijfsaccommodaties in historische karakteristieke panden.

Reageer op dit artikel