nieuws

Regionaal centrum voor oppervlaktebehandelingen

bouwbreed Premium

bilthoven – De Vereniging van Oppervlaktetechnieken voor Materialen (VOM) heeft samen met de Hogeschool Enschede een regionaal centrum voor oppervlaktebehandelingen opgericht.

Het RCOM moet cursussen en trainingen ontwikkelen voor de oppervlaktebehandelende industrie, technische adviezen verstrekken en toegepast onderzoek uitvoeren op de werkvloer. Het centrum wordt gevestigd in de hogeschool.

In eerste instantie richt het RCOM zich op het oosten van Nederland, maar volgens J. Ankone, directeur van het instituut Chemie en Technologie van de Hogeschool, kunnen ook bedrijven uit de rest van het land bij het RCOM aankloppen. Voor de eerste drie jaar ontvangt het RCOM uit Europese, Nederlandse en regionale bronnen ongeveer 600.000 gulden subsidie, terwijl de VOM en de hogeschool samen eenzelfde bedrag investeren..

De Hogeschool Enschede is de enige instelling in Nederland die een opleiding materiaalbescherming op hbo-niveau aanbiedt. Jaarlijks studeren zo’n vijftien tot twintig studenten in deze richting af. Ankone: “Het RCOM gaat modulaire cursussen ontwikkelen waarmee medewerkers van bedrijven zich in deeltijd kunnen bijscholen van hun ‘mbo-plus’ naar hbo-niveau. Daarbij gaat het niet alleen om techniek, maar ook om bedrijfskundige en financieel-economische kennis.

Reageer op dit artikel